top of page

Het kapsel

Maakt de vrouw

Haartrends die steeds weer terugkeren

 

 

Er zijn haartrends die we steeds weer zien terugkomen. Of die eigenlijk helemaal niet weg gaan. En dit is ook helemaal niet gek. Aangezien deze haartrends in zoveel verschillende soorten en varianten voorkomen, worden ze ook niet saai. De kapsels worden steeds vernieuwd en blijven daardoor leuk om te dragen. De haartrends waar we het over hebben zijn: de boblijn, de paardenstaart en de vlecht.

 

De bob/lob

De bob, ook wel de boblijn genoemd, is één van de haartrends die we door de jaren heen steeds weer terug zien komen. De boblijn werd in de jaren twintig populair. Bij dit kapsel wordt het haar op dezelfde lengte geknipt, meestal bij de kaaklijn en er kan een pony bij gedragen worden. De bob is meestal een keurig geknipt kapsel, maar tegenwoordig zullen we de bob ook op een andere manier zien, namelijk langer, lekker wild en piekerig!

 

 

Paardenstaart/Knot

Alle vrouwen (en sommige mannen) hebben hun haar weleens in een paardenstaart gedragen. Dit is lekker comfortabel en met het warme weer is het vooral koel. Bij een typische paardenstaart wordt het haar gewoon bij elkaar vastgebonden met een haarelastiekje. Vroeger was het vooral de variatie bij een paardenstaart/knot of hij hoog of laag gedragen werd. Tegenwoordig zien we steeds meer variaties. Nog steeds wordt zowel de lage als de hoge paardenstaart/knot vaak gedragen, maar wordt, naast het gebruik van een elastiek, ook het eigen haar gebruikt. Het eigen haar wordt om het elastiek gedraaid, zodat deze niet meer zichtbaar is. Een andere variatie is dat de paardenstaart schuin gedragen wordt, zowel hoog als laag.

 

 

Vlecht

De vlecht is ook een haarkapsel dat door de jaren heen in de mode blijft. De vlecht kan op zoveel manieren gedragen worden dat het steeds weer vernieuwd kan worden. De normale vlecht wordt meestal in de vorm van een paardenstaart gedragen, waarbij de staart is gevlochten. Toch kan ook deze simpele variant op veel verschillende manieren gedragen worden. Er bestaat namelijk niet één manier van vlechten, maar heel veel verschillende, waaronder de 'in' vlecht, 'erop' vlecht en de visgraatvlecht zijn (nieuw is o.a. de waterval). Tegenwoordig worden de vlechten vaak opgestoken.

 

20200102_132802.jpg
20200305_100511.jpg
20191029_090838.jpg
bottom of page